A címmel már el is mondtam mindent!

Magamról: 2 gyermekes vidéken élő anyuka vagyok. Most kívánok visszatérni a munka világába. Egyébként ezen két fontos momentumot nem is említem az életrajzomban, de mégsem kellek senkinek sem. Választ csak onnan kapok, ahol automatikus üzenetküldés van beállítva.

Először is hogyan kezdjünk állást keresni? Gyorsan feltöltöttem önéletrajzaimat véleményem szerint az összes állásportálra. Elküldtem jó sok pályázatot meghírdetett állásokra és regisztráltam nagyobb vállalatoknál is. Szóltam az összes ismerősömnek, ha tudnának valamit - nem tudtak. Tervezem, újra szólok az összes ismerősömnek.

Eredmény: 2 hónap intenzív álláskeresés után kb. 5 ügynöki ajánlat, egy állásportálnak köszönhetően. Kb 5000 Ft-os telefonszámla, (emelt díjas hívásokat intéztek, ami csak - szolgáltató szerint - darabonként 395 Ft-ot ért). Ez arra buzdított, hogy gyorsan letiltassam az emeltdíjas szolgáltatásokat a telefonomról, vegyek egy új kártyát és ne adjam ki a valódi címemet - legalábbis a portálokra feltöltött és az általam nem ismert munkáltatóknak szóló pályázatok esetében. 

A legfontosabb tapasztalat, hogy megtudtam van az ügynöki munkánál lejjebb is: a pénzügyi elemző. Az állás lényege, hogy a téged foglalkoztató ügynöknek kaparod a gesztenyét, hogy te is ügynök lehess találnod kell 10 pont ugyanolyan hülyét, mint te. A legfontosabb fizess 15e Ft-ot az oktatásodért, ami egyébként 27 eFt-ba kerülne, de neked csak most akciós! A legszörnyübb, hogy általam jónak ítélt állásportál is ügynöki tevékenységre keres embereket. Ingyen rájöttem, inkább biztosítási ügynöknek mennék kapásból, ha már dolgozok én lássam hasznát. Persze ez még a jövő zenéje, még van mit ennünk és a hitelre is futja. 

A másik kedvencem az otthonról végezhető számítógépes munka. A kíváncsiságom hajtott, hogy kiderítsem mi is ez. Első körben mindegyik fizettetni akart velem, hogy elmondja ezt a lehetőséget. Legyen elég annyi, nem akartam fizetni, viszont az időmből kitelt és csak kiderült, hogy miről is van szó. Egy com-os címre kell beregisztrálni, és minél több embert magad alá építeni. A pontos cél nem derült ki, mivel az oldalra való beregisztrálást már nem kockáztattam meg. Ugyanez van magyar verzióban is, itt x ezer forintos okatásra kell beszervezni embereket, ebből jön neked a visszaosztott pénz. Persze álláshírdetésnek álcázva gyüjtöd az embereket.

Természetesen a 2 hónap alatt utánanéztem, hogy lehet az önéletrajzot tökéletesíteni, megpróbáltam feleleveníteni angol tudásomat, de a középiskolai némettel nem próbálkozom.

Eljutottam arra a pontra, hogy már több módszert nem tudok kitalálni. Most türelmesen pályázgatom és egy fél év múlva elkezdek izgulni, hogy most már bajban vagyunk. Persze minden közeli ismerős önbizalomat növelendő közölte: Lehetetlen állást találni!

 

Ui: Abban az esetben, ha olvasná valaki, tudom azt mondja menj el takarítani kedves. Lehet, hogy az is meglesz, ha már nem tudunk enni adni a gyerekeknek, de addig is megpróbálok a végzettségemnek megfelelő állást találni.